Izvor: RTS, 27.Avg.2023, 18:54

Временска прогноза 28. август 2023.

Веома топло, дуваће и кошава. После подне, уз локални развој облачности, у планинским пределима југозападне и јужне Србије очекују се пљускови с грмљавином. Увече и током ноћи јаче наоблачење, које ће најпре захватити западне пределе, доносећи кишу, пљускове и пад >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << температуре. У уторак освежење у свим крајевима, а понегде би могло бити и краткотрајних непогода. Док облаци не стигну, биће веома топло, до 37 степени. Толико ће бити и у Београду, уз умерен, повремено и јак југоисточни ветар.
Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(Извор: РХМЗ)

28.08.2023. Понедељак: Претежно сунчано и веома топло. После подне у планинским пределима југозападне и јужне Србије, уз локални развој облачности, пљускови са грмљавином. Ветар слаб и умерен, у кошавском подручју повремено и јак југоисточни. Најнижа температура од 14 до 25, а највиша од 35 до 37 степени. Крајем дана и у току ноћи ка уторку на северозападу и западу, а пред јутро и у источној Србији наоблачење са кишом и пљусковима са грмљавином који ће на истоку бити интензивнији. Упозорења: Tmax ≥ 35 степени, вероватноћа 95% Локална појава грмљавина са количином падавина ≥ 10 l/m² у периоду до 3h, вероватноћа 90%.
29.08.2023. Уторак: Значајна промена времена уз наоблачење и освежење са кишом, пљусковима и грмљавином у свим крајевима. Локално се очекују краткотрајне временске непогоде: обилни пљускови са количином кише више од 20 mm за кратак временски период, град и олујни ветар. Ветар слаб и умерен, западни и југозападни. Најнижа температура од 16 до 22, а највиша од 27 до 31 степен. Упозорења: Локална појава грмљавина са градом и количином падавина ≥ 20 l/m² у периоду до 3h, вероватноћа 90%.
30.08.2023. Среда: Променљиво облачно и још мало свежије, местимично са кишом, пљусковима и грмљавином. Ветар слаб и умерен, западни и северозападни. Најнижа температура од 14 до 18, а највиша од 25 до 29 степени. Упозорења: Локална појава грмљавина са количином падавина ≥ 10 l/m² у периоду до 3h, вероватноћа 90%.
31.08.2023. Четвртак: Променљиво облачно, местимично са кишом, пљусковима и грмљавином. Ветар слаб и умерен, северозападни. Најнижа температура од 14 до 17, а највиша од 24 до 29 степени. Упозорења: Локална појава грмљавина са количином падавина ≥ 10 l/m² у периоду до 3h, вероватноћа 80%.
Прогноза временa за наредних пет дана (од 01.09. до 05.09.2023.)
Променљиво облачно, у петак повремено са локалним пљусковима и грмљавином. Затим до краја периода суво са дужим сунчаним интервалима.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.