Izvor: RTS, 26.Nov.2023, 20:18

Временска прогноза за 27. новембар 2023.

Од средине дана очекује се нагли прилив топлог ваздуха са југа, са Јадрана. Ипак јутро још веома хладно од -8 до нуле, највиша дневна од 4 до 11 степени. У Београду без падавина и мало топлије. Ујутру мраз, а највиша дневна до 11 степени.

 
Прогноза >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(Извор: РХМЗ)
27.11.2023. Понедељак: Јутро претежно ведро и хладно са слабим и умереним мразем, а у планинским пределима источне Србије облачно уз провејавање слабог снега. Током дана умерено облачно, суво и мало топлије са сунчаним интервалима. После подне и крајем дана на северу и западу, а током ноћи и у централним крајевима постепено наоблачење које ће местимично условити кишу, а у брдско-планинским пределима снег. Током ноћи локално је могућа и појава кише која ће се ледити при тлу. Ветар слаб и умерен, на истоку и јак, западни и југозападни, после подне и увече у скретању на јужни и југоисточни правац. Јутарња температура од -8 до 0 °C,  највиша дневна од 4 до 11 ° C. Упозорење: Локална појава ледене кише/росуље, вероватноћа 80%. Тмин < -5 °C, вероватноћа 90%.
28.11.2023. Уторак: Облачно и ветровито, у нижим пределима са кишом и снегом, а на планинама и са снегом. Локално је могућа и поледица или појава кише која се леди при тлу и то на западу и југозападу, у централној Србији и Тимочкој Крајини. Ветар умерен и јак, пре подне јужни и југоисточни, а после подне и увече северозападни, са ударима који могу имати и олујну јачину.. Најнижа температура од -3 до 6 °С, највиша од 4 до 9 °С. Упозорење: Локална појава ледене кише/росуље, вероватноћа 80%. Количина падавина већа од 30 l/m² за 24 h, вероватноћа 90%. Удари ветра > 17 m/s, вероватноћа 80%.
29.11.2023. Среда: Умерено до потпуно облачно, пре подне још понегде на југу и истоку са слабим падавинама, а после подне суво уз разведравање. Ветар слаб и умерен северозападни. Јутарња температура од 0 до 4 °С, највиша дневна од 4 до 7 °С.
30.11.2023. Четвртак: Променљиво облачно и мало топлије, увече на северу земље облачно са кишом. Ветар слаб и умерен северозападни. Јутарња температура од -3 до  2 °С, највиша дневна од 8 до 11 °С.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.