Izvor: RTS, 25.Feb.2024, 19:29

Временска прогноза за 26. фебруар 2024.

Топли фебруар наследиће по прогнозама и натпросечно топли март бар у првих 15 дана. Сутра у односу на данас више сунца, само још ујутру и пре подне на истоку и југу може бити мало кише. На југу Баната, у Поморављу и на планинама - ветровито. Температура остаје знатно >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << изнад просека за крај фебруара, до 20 степени. Толико ће бити и у Београду, уз дуже сунчане интервале.

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(Извор: РХМЗ)

26.02.2024. Понедељак:  Променљиво облачно са дужим сунчаним интервалима и натпросечно топло за ово доба године. Слаба киша је могућа тек понегде на истоку и југу и то углавном током јутра и преподнева. Ветар слаб и умерен, у јужном Банату, Поморављу и планинским пределима повремено и јак јужни и југоисточни. Најнижа температура од 6 до 10, а највиша од 16 до 20 степени.
27.02.2024. Уторак:  Променљиво облачно са сунчаним интервалима, топло и суво. Ветар слаб и умерен, у кошавском подручју и планинским пределима и јак јужни и југоисточни, на југу Баната и у доњем Подунављу, повремено и олујни. Најнижа температура од 4 до 11, а највиша од 15 до 20 степени. Упозорења: Удари ветра > 17 m/s, вероватноћа 90%.
28.02.2024. Среда: Променљиво облачно, топло и суво. Ветар слаб и умерен, јужни и југоисточни, у кошавском подручју и планинским пределима и јак јужни и југоисточни, на југу Баната и у доњем Подунављу, повремено и олујни. Најнижа температура од 5 до 11, а највиша од 15 до 19 степени. Упозорења: Удари ветра > 17 m/s, вероватноћа 90%.
29.02.2024. Четвртак: Умерено до потпуно облачно и топло, у брдско-планинским пределима понегде слаба, краткотрајна киша. Ветар слаб и умерен, јужни и југоисточни, у кошавском подручју и планинским пределима и јак јужни и југоисточни, на југу Баната и у доњем Подунављу, повремено и олујни. Најнижа температура од 7 до 11, а највиша од 16 до 19 степени. Упозорења: Удари ветра > 17 m/s, вероватноћа 80%.
Прогноза временa за наредних пет дана (од 29.02. до 04.03.2024.)
Умерено до потпуно облачно и топло, углавном у брдско-планинским пределима понегде слаба, краткотрајна киша. Дуваће слаб и умерен јужни и југоисточни ветар, у кошавском подручју и планинским пределима умерен и јак повремено и са олујним ударима.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.