“Жељко Митровић дугује за порез најмање 250 милиона динара” – KО ГА ШТИТИ?

Izvor: 011vodič.com, 11.Avg.2020, 16:41

“Жељко Митровић дугује за порез најмање 250 милиона динара” – KО ГА ШТИТИ?

Председник покрета Двери Бошко Обрадовић рекао је данас да према његовим информацијама власник ТВ Пинк Жељко Митровић дугује држави за неплаћени порез неколико његових фрими и за његов лични порез више од 250 милиона динара.
Обрадовић је на конференцији за новинаре у Чачку >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << поставио питање Пореској управи да ли је то тачно, ако јесте – ко штити Митровића од неплаћања пореза и ко му, упркос тим дуговима, даје државне субвенције.
– Ако је тачно да Митровић за порез држави дугује 250 милиона динара, односно више од два милиона евра, онда је то најбољи доказ како функционише корумпирани систем у Србији и како су као “бели медведи” заштићени сви они који верно служе овој власти, па и њихове криминалне и коруптивне радње – рекао је Обрадовић.
Обрадовић је додао да претпоставља да ће, ако су тачни подаци о дуговима Митровића, и он и Пореска управа негирати те наводе и покушати да “испеглају податке”, али да се нада да истраживачки новинари којих, како је рекао, још увек има у Србији то неће дозволити.
– Такође сам свестан да ћу због овога доживети нови круг медијске сатанизације на ТВ Пинк. То је цена која мора да се плати у борби за промену ове власти и читавог корумпираног политичког система који овде траје 30 година, а чији је један од симбола управо Жељко Митровић, љубимац свих власти од ЈУЛ-а, преко ДОС-а до СНС – рекао је Обрадовић.
Он је додао да су и раније Митровићеве фирме имале огромне дугове према запосленима и држави за порез, али да је власт то увек прикривала и омогућавала му различите репрограме и избегавала да га казни.
– Због пресудне улоге ТВ Пинк у позитивној пропаганди актуелне власти и негативним кампањама против њених политичких противника које трају 24 сата дневно, Жељку Митровићу је опроштен сваки злочин, криминал и неплаћање пореза.
Он је додао да је Митровић имао методе којима је избегавао да плати порез, а успевао да добије државне субвенције, што је оценио као “скандалозно”.
– То је рађено уз помоћ старе опробане преваре да се затвара једна, а отвара нова фирма на коју се пребацују запослени и онда та нова фирма потражује помоћ од државе јер она стара то не би могла због нагомиланих пореских дуговања – рекао је Обрадовић.
Он је додао да је у Србији потребна комплетна промена политилког система који је према његовој оцени корумпиран.
– Грађани Србије су жељни правде и праве политичке промене десити онда када Жељко Митровић буде завршио у затвору, а ТВ Пинк буде одузета национална фреквенција и забрањен рад – рекао је Обрадовић.
Бета


The post “Жељко Митровић дугује за порез најмање 250 милиона динара” – KО ГА ШТИТИ? appeared first on 011vodic.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.