Izvor: RTS, 23.Feb.2024, 20:54

КБЦ "Земун" обележио 240 година рада

Најстарија болница у земљи, Клиничко болнички центар “Земун“, обележава 240 година рада. Претходне године прегледано је 300.000 пацијената о којима је бринуло 1.300 здравствених радника.
Мењали су се лекари, медицинске сестре, опрема - али њихова мисија >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << је увек иста: Пацијент на првом месту.

“Зато што треба сви да схватимо колико је за 240 година прошло болесних људи кроз ову установу, тражећи и налазећи лек своје болести, добру негу, топлу људску реч и помоћ у тешким тренуцима“, каже директор КБЦ "Земун" проф. др Драгош Стојановић.
Министарка здравља проф. др Даница Грујичић указује да јубилеји попут тог треба да нас подсете да “од нас ништа не почиње, нити се са нама завршава“.
“Ми смо ту да одржимо, унапредимо и предамо даље знање, умеће, способности и таленте на добробит свих наших пацијената“, истиче проф. др Грујичић.
Нарочито током пандемије, када су четири пута били у црвеној зони.
“Ваши лекари, медицинске сестре, техничари и сви остали запослени борили су се за сваки живот пружајући негу и подршку пацијентима у најтежим тренуцима“, истакла је премијерка Ана Брнабић.
За свој рад добили су и орден Светог Саве другог степена Српске православне цркве!
“Ово одличје пре свега смо доделили јер је ово место за нас свето место. Најпре због тога што сви, ево 240 година су радили и данас раде - служе животу“, поручио је патријарх Порфирије.
КБЦ "Земун" има две клинике, четири болнице и 37 служби.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.