Izvor: RTS, 27.Feb.2024, 10:57

Нестле отвара нову фабрику у Сурчину, посао добило 220 радника

Председник Србије Александар Вучић присуствовао је у Сурчину свечаном отварању нове фабрике компаније "Нестле" за производњу оброка на биљној бази. Фабрика је изграђена из сопствених средстава компаније, без државних субвенција и запошљава нових 220 радника. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
"Нестле" је изградио нову фабрику за производњу оброка на биљној бази поред постојеће фабрике у Сурчину.
Нова фабрика "Нестле" у“ Сурчину је направљена из сопствених средстава компаније, без државних субвенција.
Представници компаније рекли су председнику Србије Александру Вучићу, приликом свечаног отварања, да је у фабрици све ново и да је пре две године ту била ливада, а сада модерна фабрика са најнапреднијом технологијом у тој области.
Представници компаније навели су да је сваког дана на изградњи нове фабрике било ангажовано више од 2.000 људи, као и да су имали велику подршку.
Компанија је најавила да ће, инвестицијом од 80 милиона швајцарских франака (око 83,8 милиона евра) и отварањем 220 нових радних места, нова фабрика производи нутритивно богате и укусне оброке на биљној бази чиме ће нашим потрошачима понудити додатне опције да уживају у уравнотеженој исхрани , а такође могу бити и одлична алтернатива у данима поста.
Како је навела компанија, кроз нову инвестицију у фабрику у Сурчину, компанија "Нестле" наставља да улаже у српску привреду и људе, истовремено бринући о природном окружењу заједнице у којој послује.
На овај начин компанија остаје посвећена одрживом пословању, обухватајући примену најнапреднијих технологија производње, коришћење обновљиве енергије и ефикасно управљање отпадом, наводи се у саопштењу.
"Нестле" истиче да је изградњом фабрике за производњу асортимана на биљној бази, бренда "Гарден Гоурмет", проширио асортиман производа врхунског квалитета, остајући доследан глобалним циљевима у очувању природе и борби против климатских промена.
Такође, најављено је да ће производи из новог погона бити пласирани на тржишта Француске, Немачке, Холандије, Италије, Шпаније и Велике Британије.
Компанија је навела да ће проширити мрежу локалних добављача, у намери да настави да подржава локалну економију.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.