Izvor: RTS, 12.Nov.2023, 13:03

Преговарачи из Европског парламента и Савета ЕУ постигли договор о буџету за 2024.

Преговарачи из Европског парламента и Савета ЕУ постигли су договор о буџету европског блока за следећу годину који ће износити 189,4 милијарде евра.
Посланици ЕУ су навели да су поред тога обезбедили додатна финансијска средства за неке од приоритета >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << парламента, као што су хуманитарна помоћ, програм за истраживање и развој блока "Хоризонт Европа" и програм размене Еразмус, пренео је бриселски портал Политико.
Шпанија, која председава Саветом ЕУ до краја године, нагласила је да постоји "довољно финансијских могућности да се одговори на непредвиђене околности".
Буџет ће помоћи у решавању "најхитнијих последица кризе на Блиском истоку, као и у Европи и њеном суседству", наведено је у саопштењу ЕК. 
Иако постоји договор о буџету ЕУ за 2024, разговори су још у току о ревизији дугорочног буџета ЕУ,
Иако постоји договор о буџету ЕУ за 2024, разговори су још у току о ревизији дугорочног буџета ЕУ, вишегодишњег финансијског оквира (МФФ). ЕК је јуче нагласила да је "хитно потребан брз договор" о МФФ-у.
Европски парламент и Европски савет тек треба да одобре споразум о буџету за 2024. годину.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.