Izvor: RTS, 09.Feb.2024, 20:40

На Келебији заплењено 200 килограма сувог меса – царинике привукао мирис пршуте и овчетине

Српски цариници на граници са Мађарском, у сарадњи са полицијом, спречили су кријумчарење 200 килограма сувог меса. Возач комбија тврдио да нема ништа за пријављивање, али су цариници током рутинске контроле осетили карактеристичан мирис и пронашли товар пршуте, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << суџука и суве овчетине.
Цариници на граничном прелазу Келебија у сарадњи са полицијом спречили су покушај кријумчарења 200 килограма сувог меса спакованог у товарни део комбија.

Случај је откривен када је на ред за излазну контролу пристигао комби "фолксваген крафтер" домаћих регистарских ознака који се, према речима возача, упутио ка Немачкој.
На питање цариника да ли има нешто да пријави, возач је изјавио да сем личног пртљага не превози ништа више.
Међутим, када су цариници отворили товарни део комбија ради детаљније контроле, запахнуо их је карактеристичан мирис сувог меса које возач није поменуо.
У комбију пршута, суџук и сува овчетина Убрзо је утврђено да се у теретном делу комбија, међу стварима, крију кутије пуне непријављених сухомеснатих производа – 130 килограма говеђе пршуте, 40 килограма суџука и 30 килограма суве овчетине.
Роба животињског порекла је осетљива, а с обзиром на то да није пријављена, није имала декларацију, и превожена је у нехигијенским условима, o откривеном кријумчарењу одмах је обавештена надлежна Гранична ветеринарска инспекција.
Из Царине упозоравају да путници са собом могу да носе храну, али у количини за коју је очигледно да је намењена за личне потребе и која је притом фабрички упакована.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.