Izvor: RTS, 14.Jan.2024, 20:34

Урушио се нелегални рудник злата у Танзанији, више од 20 мртвих

Најмање 22 особе погинуле након урушавања нелегалног рудника на северу Танзаније. Жртве старе између 24 и 38 година. Илегално рударење четвртог светског произвођача злата један је од главних проблема танзанијских власти.
До урушавања илегалног >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << рудника злата мањег обима на северу Танзаније дошло је након обилних киша.

Несрећа у којој су погинуле најмање 22 особе догодила се у суботу ујутро у области Бариади у региону Симију.
Група људи, старости између 24 и 38 година, наставила је са илегалним рударством, које је раније било обустављено због обилних киша које су у току, рекао је окружни комесар Симон Сималенга.
"Прво нам је речено да је 19 до 20 људи заробљено у рудницима, али смо, нажалост, пронашли 22 тела", рекао је Сималенга и нагласио да је операција потраге и спасавања у току, преноси Ројтерс.
Сималенга је навео и да је група открила подручје богато минералима две до три недеље раније и отпочела рударење пре него што је влада дала одобрење.
Влада Танзаније годинама ради на побољшању безбедности малих рудника, али је илегално рударење и даље распрострањено у земљи која је четврти највећи произвођач злата у Африци, после Јужне Африке, Гане и Малија.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.