Izvor: RTS, 05.Jan.2024, 13:24

Вучић: Нови планови улагања биће представљени око 20. јануара

Председник Србије Александар Вучић поручио је на Инстаграму да ће нови планови улагања бити представљени јавности око Светог Јована, 20. јануара, а да се они односе и на плате и пензије.
Александар Вучић је у видео снимку који је објавио на Инстаграму buducnostsrbijeav, истакао >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << да се састао са министром финансија Синишом Малим како би додатно радили на плановима започетим у децембру, јер је Експо 2027, како је нагласио, шанса свих шанси и прилика за огроман напредак и промену лица Србије. 
"То није питање развоја инфраструктуре у делу новобеоградске и сурчинске општине од милијарду и седамсто, ово је питање десетоструко већих улагања за нашу земљу, од Пчињског и Јабланичког округа до Севернобанатског, Западнобачког и Севернобачког округа. Ово је нешто што ће сваки крај, сваки део наше земље да промени", навео је председник. 
Како је навео планирана су улагања у дигитализацију, нове суперкомпјутере, дата центре, у вештачку интелигеницију, улагања у много нових путева.
Додао је да се данас гради 12 ауто-путева, али да ће их се градити још више, као и брзих саобраћајница, нових пруга, болница, школа.
"Дакле, јавна улагања морају да буду неупоредиво већа. И за то сада тражимо додатне изворе финансирања да не бисмо увећавали, да не увећамо ни јавни дуг у односу на БДП, али ни дефицит значајно не повећамо. Доносимо те планове око Светог Јована, око 20. јануара ћемо представити нашој јавности", навео је Вучић.
Истакао и да ће за само годину и по дана просечна плата у Србији бити преко 1.000 евра.
"То су велике ствари, радујте се људи, надајте се, јер желимо да у наредне четири године променимо лице Србије. И сигуран сам да ћемо уз вашу помоћ и подршку успети у томе. Срећна Нова година и предстојећи божићни празници", поучио је Вучић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.