Izvor: RTS, 19.Jan.2024, 19:15

Временска прогноза за 20. јануар 2024.

Првог дана викенда на северу ће бити претежно сунчано. У осталим крајевима облачно, на југу, југозападу и истоку са снегом, уз формирање и повећање снежног покривача. Очекује се од 5 до 15, а на планинама и до 30 центиметара снега. Биће хладно. Ујутру од -5, током дана >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << до 3 степена. У Београду пре подне разведравање, па ће по подне сијати сунце. Ипак, највиша температура само 2 степена.

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(Извор: РХМЗ)
20.01.2024. Субота: На северу ујутро разведравање, понегде уз умерен мраз, а током дана претежно сунчано. У осталим крајевима облачно, на југозападу, југу и истоку са снегом уз формирање, а на високим планинама повећање висине снежног покривача. После подне и увече престанак падавина. Ветар слаб и умерен, на истоку још пре подне повремено јак, северозападни. Јутарња температура од -5 на северу до +1 на истоку, највиша од -1 на југу до +3 степена на северу. У току ноћи суво уз делимично разведравање. Тмин < -5 °C, вероватноћа 70%. Формирање/повећање снежног покривача ≥10cm за 12h, а изнад 1000 m ≥ 15 cm за 12h (на југу и југоистоку Србије), вероватноћа 80%.
21.01.2024. Недеља: Јутро хладно са мразем, на југу Србије понегде магла или ниска облачност. У току дана претежно сунчано, али хладно. Ветар слаб до умерен, западни и северозападни. Најнижа температура од -7 до -3, а највиша од 1 до 6 степени. Тмин < -5 °C, вероватноћа 95%. Поледица – залеђивање мокрих површина, вероватноћа 95%.
22.01.2024. Понедељак: Јутро хладно са мразем. Током дана претежно сунчано уз слаб и умерен, на југу Баната после подне и јак југоисточни ветар. Најнижа температура од -10 до -3, локално и ниже, највиша од 2 до 8 степени. Крајем дана наоблачење, а у току ноћи на северозападу локална појава слабих мешовитих падавина: снега и кише уз поледицу. Тмин

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.