Izvor: RTS, 16.Apr.2024, 12:45

Шапић: Родитељима сваког ђака 20.000 динара у септембру

Председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић најавио је да ће родитељ сваког основца и средњошколца добити 20.000 динара по детету које ће моћи да искористи за куповину уџбеника или да на други начин расподели та средства.
Александар >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Шапић је напоменуо да се тиме оставља прилика да родитељи сами одлуче да ли ће купити нове књиге или половне, као и да ли ће млађе дете наследити од старијег уџбенике, а самим тим новац потрошити на остале потребе.
"Најјефтинији комплет је око 11.000 динара, док је најскупљи око 16.000 до 17.000. Видите јасну разлику у односу помоћи које дајемо и новца који је потребан за уџбенике. Они то могу да расподеле и на други начин, посебно зато што је месец септембар тежак за кућни буџет", навео је Шапић.
Истакао је да пријава почиње 22. априла и да ће трајати до краја лета, а да ће процедура бити слична оној која је била за помоћ државе у доба епидемије коронавируса.
"Ово је велики искорак у помоћи родитељима основаца и средњошколаца", рекао је Шапић и додао да је уверен да ко год буде водио Београд у наредном периоду неће укинути ову меру.
Поручио је и да ће се и ове године наставити са праксом бесплатног улаза на све градске базене за све становнике престонице.
Kао и претходне године, пријава ће се обављати у општинама, рекао је Шапић и подсетио да је прошле године више од 120.000 Београђана имало картице за базен.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.