Izvor: RTS, 24.Feb.2024, 12:38

Влада Србије издваја додатних 2,3 милиона евра за обнову ЈДП-а

Влада Србије је, на предлог Министарства културе, донела закључак о опредељивању 2,3 милиона евра додатних средстава за обнову и санацију Југословенског драмског позоришта, објављено је на Инстаграму Министарства.
"Поред раније опредељених 1,6 >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << милиона евра, до сада је укупно издвојено скоро четири милиона евра за потпуну санацију и реконструкцију зграде ЈДП-а, која подразумева санацију крова, реконструкцију позоришних сала и замену столица, механизама сценске технике и лифтова", истакнуто је у објави Министарства културе.
Како је наведено, "планирани радови су у току, с тим да се води рачуна да се позоришна сезона и извођење представа одвија по плану".
Из Министарства су додали да је "овим средствима из кредита Банке за развој Савета Европе планирана и израда пројекта за извођење за нову сцену 'Бојан Ступица', а рад на овом објекту започеће након прикупљања све потребне документације". 
На овај начин се наставља са улагањима у културу и обнову установа културе од стране Министарства културе и Владе Србије, истиче Министарство.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.