Izvor: RTS, 18.Jan.2024, 19:15

Временска прогноза за 19. јануар 2024.

Сутра се враћа зима у наше пределе. Облаци који донесе снег средњој Европи већ ујутру стижу до севера Србије а после подне и до крајњег југа. Падаће киша која ће убрзо прећи у снег. Ујутру температура до 10 степени, а током дана у паду, од -1 до 14 степени. У Београду >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ујутру киша, а после подне снег. Температура са 10 степени поподне се спушта на 3 степена. Током ноћи све хладније.

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(Извор: РХМЗ)
19.01.2023. Петак: Умерено до потпуно облачно, уз осетно захлађење и прелазак кише у снег, пре подне у Војводини, средином дана у западној Србији, после подне у централним и југозападним крајевима, а крајем дана и ноћу и у осталим пределима Србије али уз истовремени престанак падавина на северу. Очекује се и местимично формирање мањег снежног покривача. Ветар умерен и јак северозападни, само ујутру и пре подне у јужним пределима југозападни. Јутарња температура од 5 до 10, на истоку Србије око 0, током дана температура у осетном паду и после подне ће се кретати у интервалу од -1 на северу до 14 степени на југу. Увече и током ноћи даљи пад температуре у свим пределима. Упозорење: Снег – стварање / повећање висине снежног покривача, вероватноћа 90%.
20.01.2024. Субота: Хладно и ветровито. На северу Србије ујутру разведравање, током дана претежно сунчано.  У осталим крајевима облачно са снегом уз формирање или повећање снежног покривача. Ујутру и пре подне се престанак снега очекује у западним и централним, а увече и ноћу и у осталим пределима Србије уз постепено смањење облачности. Ветар пре подне умерен и јак северозападни, после подне у слабљењу. Најнижа температура од -4 до 0, највиша од 0 до 4 степена. Упозорење: Снег – стварање / повећање висине снежног покривача, вероватноћа 90%.
21.01.2024. Недеља: Јутро хладно са слабим мразем, а током дана претежно сунчано, на југу уз малу облачност, али хладно време. Ветар слаб и умерен, западни и северозападни. Најнижа температура од -5 до -1, а највиша од 0 до 4 степена.
22.01.2024. Понедељак: Јутро хладно са слабим и умереним мразем. Током дана претежно сунчано уз слаб и умерен јужни и југоисточни ветар. Најнижа температура од -8 до -2, а највиша од 1 до 7 степени. Упозорење: Тмин

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.