Izvor: RTS, 05.Mar.2024, 08:56

Руски дронови над Одесом, Украјина тврди да је оборила 18 - блокиран Кримски мост

Рат у Украјини – 741. дан. Саобраћај за возила на Кримском мосту обновљен је након прекида условљеног синоћним експлозијама источном граду Керчу. Оружане снаге Украјине гранатирале железничку станицу Глушково у Курској области. Портпаролка министарства спољних >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << послова Русије Марија Захарова каже да се Западни амбасадори у Москви мешају у унутрашње послове Русије. Ројтерс наводи да су украјински поморски дронови оштетили патролни брод руске црноморске флоте Крима.
Руски дронови у више наврата напали су украјински лучки град Одесу. Ни на Криму није било мира током ноћи, више експлозија одјекнуло је у источном граду Керчу, док је Кримски мост који повезује полуострво са Русијом био је затворен за саобраћај.
Сукоби су интензивирани на неколико деоница фронта у Запорошкој области. Поред Работина, борбе се воде од села Вербовоје према Малој Токмачки. Фронт је оживео и у области села Жеребјанки и Пјатихатки, која се налазе североисточно од града Васиљевке.
Украјинске снаге покушавају да задрже своје положаје појачавајући гранатирање беспилотним летелицама и артиљеријом, укључујући и касетне гранате.
Оружане снаге Украјине изградиле су одбрану дуж линије Бердичи–Семјоновка–Орловка–Тоненко. Према подацима украјинских снага заустављен је продор руске стране на том правцу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.