Izvor: RTS, 04.Dec.2023, 10:06

Кијев: Оборено 18 руских дронова; Москва: Украјински напад на складиште нафте у Луганску

Рат у Украјини – 649. дан. Украјинска војска тврди да је током ноћи оборила 18 од 23 руске беспилотне летелице широм земље. Са друге стране, руски званичници саопштавају да су украјински дронови напали складиште нафте у Луганску.
Наставља се борба >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << дроновима Украјине и Русије. Кијев је оптужио Москву за јучерашњи напад на Херсон у којем су, како тврде, погинуле две особе, а четири повређене.
Tврди да је украјинска ПВО уништила 10 дронова типа "шахед" од 12, колико је Русија лансирала према Украјини. 
Украјинске оружане снаге наводе и да слаби интензитет руских копнених напада на Авдејевку због, како кажу, лошег времена и великих руских губитака.
"Украјински град Авдејевка, под сталном руском ватром, доживео је мање копнених напада у последња 24 сата због великих руских губитака и лошег времена", рекао је Виталиј Барабаш, начелник градске војне управе.
Москва, са друге стране, тврди да је војска погодила украјински штаб ваздушне одбране у Дњепру, те складишта горива у областима Миргорода, Полтавској области и граду Хмељницки, као и арсенал муниције у Николајевској области.
Тврди да су за недељу дана, руске снаге извеле 27 напада високопрецизним оружјем и дроновима на аеродромску инфраструктуру украјинске војске, арсенале и складишта муниције. 
У међувремену се огласио генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг који је упозорио да су ратови сами по себи непредвидиви и да "треба бити спреман и на лоше вести из Украјине".
Украјина и Пољска отварају данас додатни гранични прелаз за празне камионе који данима чекају на граници.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.