Izvor: RTS, 07.Dec.2023, 09:31

Председнички избори у Русији 17. марта следеће године

Горњи дом Руског парламента изгласао је да ће се председнички избори одржати 17. марта 2024. године.
Председник Савета Федерације Валентина Матвијенко истакла је да донета одлука означава почетак предизборне кампање у Русији.

Матвијенкова >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << је нагласила да су предстојећи избори најважнији политички догађај који ће умногоме одредити "будући правац развоја Русије".
Директорка Централне изборне комисије Ела Памфилова додала је да се разматра могућност одржавања тродневног гласања.
Владимир Путин је на власти у Русији као председник или премијер од почетка века, што га чини лидером Кремља са најдужим стажом од Јосифа Стаљина. 
У априлу 2021. је потписао закон који му омогућава да се кандидује за још два шестогодишња мандата.
У Русији има око 110 милиона грађана са правом гласа, а на бирачка места најчешће изађе око 70-80 милиона људи. На изборима 2018. излазност је била 67,5 одсто.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.