Izvor: RTS, 16.Jan.2024, 19:00

Временска прогноза за 17. јануар 2024.

Сутра појачање кошаве уз смену сунца и облака. Само ујутру понегде на југозападу киша, а средном дана на североистоку земље. Са Медитерана почиње нагли прилив топлог ваздуха. Ујутру од -5 до 1 степен, највиша дневна од 8 до 13 степени. У Београду суво и ветровито, тек >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << увече киша, темпераутра до 11 степени. На истоку земље читавог дана биће хладно, уз ледену кишу увече.

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(Извор: РХМЗ)
17.01.2024. Среда: Ујутро хладно, у већем делу слаб до умерен мраз, а уз више облачности слабе мешовите падавине (снег и киша уз поледицу) очекују се понегде у југозападној и централној Србији са тенденцијом премештања у току преподнева даље ка исток и североисток земље. У току дана умерено облачно, топлије и ветровито - дуваће умерен и јак јужни и југозападни, а у кошавском подручју југоисточни ветар са ударима олујне јачине на југу Баната, у доњем Подунављу и у планинским пределима. Киша се поново очекује после подне и увече најпре у Војводини, а током ноћи и у осталим крајевима. Најнижа температура од -5 до 1, а највиша од 8 до 13 степени, а у Неготинској Крајини хладније (до 3 степена). У току ноћи између среде и четвртка у источној Србији ледена киша на ширем подручју. Упозорења: Локална појава ледене кише/росуље, вероватноћа 80%. Поледица или залеђивање мокрих површина вероватноћа, вероватноћа 90%. Удари ветра > 17 m/s, вероватноћа 80%.
18.01.2024. Четвртак: Променљиво, осетно топлије и ветровито уз смену сунчаних и облачних интервала, али и са краткотрајном кишом и пљусковима, који изоловано могу бити праћени грмљавином. Ујутро је на ширем подручју источне Србије, у Тимочкој и Неготинској Крајини, као и у планинским пределима у овој регији, се очекује ледена киша. Дуваће умерен и јак јужни и југозападни, а у кошавском подручју југоисточни ветар са ударима олујне јачине на југу Баната, у доњем Подунављу и у планинским пределима. На планинама ће доћи до наглог отапања снега. Најнижа температура од 4 до 9 степени, највиша од 14 до 20 степени, у  Тимочкој Крајини хладније, од -2 ујутро до 4 степена у току дана. Упозорења: Ледена киша/росуља на ширем подручју, вероватноћа 90%. Удари ветра > 17 m/s, вероватноћа 90%. Отапање снежног покривача, вероватноћа 80%.
19.01.2023. Петак: Облачно и ветровито уз нагло захлађење, па ће киша прелазити у снег и у нижим пределима, прво у Војводини и западној Србији, где се очекује стварање мањег снежног покривача. Ветар умерен и јак, северни и северозападни. Јутарња температура од 4 до 8 степени, на истоку Србије око 1 степен, током дана осетном паду и после подне ће се кретати у интервалу од -1 на северу до 11 степени на југу. Увече и током ноћи још хладније. Упозорења: Снег – стварање / повећање висине снежног покривача, вероватноћа 90%.
20.01.2024. Субота: Хладно и ветровито. Ујутро и пре подне на северу Србије претежно ведро, а у остатку земље облачно са снегом уз слабљење ветра. После подне постепени престанак падавина уз делимично разведравање у свим крајевима. Ветар умерен и јак северозападни, током дана у слабљењу. Најнижа температура од -4 до 1, највиша од 1 до 4 степена.
Прогноза временa за наредних пет дана (од 21.01. до 25.01.2024.)
У недељу претежно сунчано, али хладно. Затим се очекују честе промене времена уз температурне осцилације, док се киша киша очекује средином седмице.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.