Izvor: RTS, 21.Feb.2024, 07:03

ЕУ одобрила 13. пакет санкција, на "црној листи" више од 2.000 људи Русији; Лавров: Специјална операција се наставља

Рат у Украјини – 728. дан. Европска унија одобрила је 13. пакет санкција Русији, поводом агресије на Украјину. Високи представник ЕУ за спољну политику и безбедност Жозеп Борељ каже да је на "црној листи" сада више од 2.000 људи. Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров поручио >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << је да се Специјална војна операција заштите Донбаса наставља, јер Кијев и Запад не показују политичку вољу да реше сукоб.
Оперативна ситуација на истоку и југу Украјине остаје тешка, саопштио је Генералштаб украјинских снага. Кијев наводи се да је током претходног дана било 50 борбених окршаја, а Русија је укупно извела један ракетни и 99 ваздушних удара.
Ројтерс пише да је Владимир Путин саопштио да ће руске трупе продрти даље у Украјину како би надоградиле успех на бојном пољу након пада Авдејевке, где су украјинске трупе, како је рекао, биле присиљене да "побегну у хаосу".
Обе зараћене стране у руско-украјинском рату јављају о успешном рушењу ратних дронова.
Украјинске снаге су, према изворима руских медија, гранатирале Доњцку област. Истовремено, украјинске власти јављају да је у руском нападу на Суму погинуло петоро, као и да је двоје погинуло у руском нападу на Конотопски округ.
Шведска је најавила нови пакет помоћи Кијеву од 700 милион долара. Кијев ће, између осталог добити 90 оклопних возила, 90 борбених чамаца и ручне бомбе, противваздушне системе као што је "Робот 70", бацаче граната "Карл Густав", медицинску помоћ, кола хитне помоћи и друго.
На пољској граници фармери ове земље демонтрирају и блокирају границу са Украјином. Русија је означила амерички Радио Слободна Европа/Радио Слобода као "непожељну организацију".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.