Izvor: RTS, 13.Feb.2024, 08:32

Напад на Дњепар – оштећена термоелектрана, део града без воде; оборено 16 руских дронова током ноћи

Рат у Украјини – 720. дан. Украјински званичници саопштавају да је у руском нападу на Дњепар оштећена термоелектрана, као и да је део града остао без струке. Украјинске снаге ПВО, такође, током ноћи обориле су 16 од 23 руске беспилотне летелице изнад три области. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Рат у Украјини ушао је у 720. дан. Украјина је саопштила да је противваздушна одбрана јуче оборила 14 руских дронова и један пројектил.
С друге стране, руска војска је саопштила да је Украјина извела 39 топовских артиљеријских удара по насељеним местима на левој обали Дњепра, унутар Херсонске области.ц
Савет ЕУ одобрио је одлуку и резолуцију којима се пружа правни основ за коришћење прихода од замрзнуте руске имовине за подршку Украјини у будућности, наводи се у саопштењу Савета.
Русија је увела санкције за 18 британских држављана, укључујући низ врхунских академика, због, како је Москва навела, покушаја да "демонизују Русију и подстакну рат у Украјини".
Представници Међународног монетарног фонда (ММФ) допутовали су у Кијев и почели серију састанака са представницима украјинских власти и другим релевантним актерима.
Украјина ће представити своју визију на Минхенској безбедносној конференцији, изјавио је председник Владимир Зеленски у вечерњем обраћању.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.