Izvor: RTS, 16.Feb.2024, 15:45

Шабачко хумано срце "куца" већ 15 годинa

После одласка у пензију, медицинска сестра Ружица Поповић из Шапца, наставила је своју хуману мисију. За 15 година њена фондација обезбедила је нови дом за 150 породица и многим суграђанима вратила осмех на лице.
Живела је у кући у којој није било >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << воде, струје, а често ни хлеба, а затим у три хранитељске породице. Мост ка данима без страха од неизвесности изградили су јој хумани Шапчани.
“Ја данас студирам и живим у лепом стану, Ружица Поповић, то је жена која је променила мој живот, уз коју сам осетила шта је права снага и права подршка”, каже Ана Филип, студент из Шапца.
Хуманитарни рад Ружице Поповић, почео је пре оснивања фондације, када је врата породичне куће, отворила за децу са аутизмом.
“Налазимо се на месту где живи доброта, одавде је заправо све кренуло, доброта једне жене, Руже Поповић, која је стицајем околности, видевши како живе деца са аутизмом, пожелела да нам свима помогне. Као круна свих тих услуга, данас постоји Богдај, кућа ,,Предах-смештај,, где ми сада, захваљујући опет тој доброти, можемо да живимо као људи, као сав нормалан свет”, каже Весна Павловић из Удружења за помоћ особама са аутизмом.
Фондација ,,Хумано срце Шапца” најјаче куца за децу и вредне ученике.
“Захваљујући њој сам први пут ишла на планину са својих 15 година, добијамо помоћ у виду одеће, хране, стипендије, ја све то њој враћам својим петицама”, наводи Анђела Пантелић, ученица из Шапца.
Човек постане велики сходно степену на којем ради за доброту других људи, један је од цитата у канцеларији Хуманог срца Шапца.
“Знам шта значи немати, а желети. Шта је заправо доброта и племенитост - то је сублимирање људских патњи и проналажење начина за њихово решавање. Управо, ми постојимо због тога. Хумано срце постоји пуних 15 година и ми решавамо виталне проблеме наших суграђана, то су становање, храна, одећа и обућа”, каже Ружица Поповић из Фондације “Хумано срце Шапца”.
Највећа награда за хуманитарни рад Ружици Поповић су осмеси њених суграђана.
Међу бројним признањима, посебно место има златна медаља за заслуге коју је добила поводом Дана државности.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.