Izvor: RTS, 13.Nov.2023, 19:29

Временска прогноза за 14. новембар 2023.

Уторак ће бити натоплији дан ове седмице, у просеку 5 степени топлије него данас. Већи део дана претежно ведро, осим на северу. Облачност из Мађарске поподне ће захватити Војводину доносећи кишу, а тек током наредне ноћи и крајњи југ земље. Са запада ће стизати овај >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << топлији ваздух. Јутарња температура од 3 до 11 степени, највиша дневна од 17 до 22. У Београду сунчано, а кишобрани ће затребати тек касније увече. Температура до 20 степени.

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(Извор: РХМЗ)

14.11.2023. Уторак: Претежно сунчано уз малу и умерену облачност, топло и суво. У Војводини претежно облачно, местимично са слабом кишом. Ветар слаб и умерен јужни и југозападни. Највиша температура од 17 до 22 степена. Крајем дана и током ноћи у свим пределима даље повећање облачности, уз интензивирање падавина у Војводини, али и ширење падавинске зоне на западне, централне и источне пределе Србије.
15.11.2023. Среда: Облачно, местимично са кишом и осетно хладније уз слаб и умерен северозападни ветар. На северу Војводине и у Неготинској Крајини суво уз делимично разведравање. У осталим пределима престанак падавина очекује се увече. Ветар слаб и умерен, на истоку и јак, северозападни. Најнижа температура од 5 до 11, а највиша од 11 до 15 степени. Упозорења: Количина падавина већа од 20 l/m² за 12h, вероватноћа 85%.
16.11.2023. Четвртак: Умерено облачно и суво. Ветар слаб, променљив. Најнижа температура од 2 до 7, а највиша од 12 до 16 степени.
17.11.2023. Петак: Умерено до потпуно облачно, у другом делу дана са кишом и пљусковима која ће прво захватити јужне и западне, а до краја дана прошириће се и на остале пределе Србије. Већа количина падавина очекује се на југозападу, југу и југоистоку земље. На високим планинама падаће суснежица и снег. Ветар слаб до умерен северни. Најнижа температура од 1 до 8, а највиша од 9 до 12 степени. Упозорења: Количина падавина већа од 20 l/m² за 12h, вероватноћа 85%.
18.11.2023. Субота: Умерено до потпуно облачно, на северу ујутру престанак падавина, а у осталим пределима местимично са кишом и пљусковима. Већа количина падавина очекује се на југу и југоистоку земље и то у првом делу дана. На високим планинама падаће суснежица и снег. После подне престанак падавина. Ветар слаб до умерен северни. Најнижа температура од 1 до 7, а највиша од 6 до 9 степени. Упозорења: Количина падавина већа од 20 l/m² за 12h, вероватноћа 80%.
Прогноза временa за наредних пет дана (од 19.11.2023. до 23.11.2023.)
Умерено до потпуно облачно, местимично са кишом, на високим планинама са суснежицом и снегом, а само ће у недељу бити углавном суво.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.