Izvor: RTS, 22.Feb.2024, 22:13

Гори стамбена зграда у Валенсији – најмање 13 повређених, више људи заробљено

Најмање 13 особа повређено је у пожару који је уништио стамбену зграду од 14 спратова у шпанском граду Валенсија и проширио се на суседну зграду, саопштиле су власти.
Пожар је избио на четвртом спрату зграде и проширио се на остале станове, саопштили >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << су из Хитне помоћи на друштвеној мрежи Икс
Пламен је за само пола сата захватио целу зграду која је изграђена 2008. године, горела је фасада, а неки делови зграде су одбачени неколико метара, преноси Ел Паис.
На снимцима се види како запаљени делови падају на тротоар, док се унутра чују експлозије.
Локални медији јавили су да је неколико становника позвало у помоћ са балкона својих станова, а једна жена је изјавила да је видела како ватрогасне екипе покушавају да из пожара спасу малолетника.
Најмање 13 особа je повређено, јавља Ел Паис
Полиција је оградила подручје како бисе избегле повреде и олакшао долазак возила хитне помоћи.
Ватрогасци су позвани око 17.30 по локалном времену и тренутно се на лицу места налази 20 екипа, а постављена је и пољска болница, преноси Би-Би-Си.
Шпански премијер Педро Санчез у објави на друштвеним мрежама је изразио солидарност са становницима ове зграде и одао признање припадницима хитних служби.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.