Izvor: RTS, 25.Nov.2023, 07:03

Други дан примирја - Израел чека да Хамас ослободи следећу групу талаца, на листи поново 13 имена

Педесети дан сукоба израелске војске и Хамаса. Другог дана примирја Израел чека да Хамас ослободи следећу групу талаца које држи у Гази. Како јављају израелски медији на листи која је достављена израелским властима поново се налази 13 имена. У петак је ослобођено >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 13 израелских талаца - девет жена и четворо деце. Израел је с друге стране ослободио из затвора 39 палестинских жена и тинејџера. Мимо договора који су уз посредовање Катара постигли Израел и Хамас, ослобођено је и 10 тајландских држављана и један Филипинац које је Хамас такође држао у Гази.
Хамас је ослободио тринаест израелских талаца који су уз посредство Међународног Црвеног крста стигли у Египат, одакле су хеликоптером одвезени у Израел. Примирје које су стране постигле предвиђа да Израел добије листу талаца ноћ пре њиховог пуштања на слободу сваког дана примирја.
Како сазнаје израелски Канал 12 на листи се поново налази 13 имена израелских талаца, али се сада на њој налази више деце.
Као део споразума уз посредовање Катара, 39 палестинских притвореника - 24 жене и 15 тинејџера - пуштено је из израелских затвора на Западну обалу. Десет тајландских талаца и један Филипинац такође су пуштени из Газе у одвојеном споразуму уз посредовање Катара и Египта - они су одведени у медицински центар јужно од Тел Авива.
Јуче је почело четвородневно примирје током кога треба да буде пуштено око 50 израелских талаца у замену за 150 Палестинаца који се налазе у израелским затворима.
Најмање 60 камиона помоћи ушло је у Газу, Израел каже да осам камиона довози гориво, део од 130.000 литара који ће бити испоручени сваког дана примирја.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.