Izvor: RTS, 22.Jul.2023, 07:46

Задржавање возила на излазу из Хоргоша 120 минута, на Прешеву аутобуси чекају 90 минута

На излазу из Хоргоша чека се 120 минута, а на улазу 60 минута, на путничким терминалима. На граничном прелазу Прешево путничка возила чекају око пола сата, док се аутобуси задржавају око сат и по времена. На граничном прелазу Градина са Бугарском дуже колоне су на излазу >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << из земље.
Путничка возила на Хоргошу улазе у пет колона, а шеста је резервисана за аутобусе. Међутим, путницима је претходно потребно око два сата да би изашли из Мађарске на суседном прелазу Реске.
Пуна је и међузона на излазној страни Хоргоша, све до суседног прелаза, па се на излаз из Србије чека око два сата и још толико треба да би се ушло у Мађарску.
Мађарска полиција саопштила је да је време чекања на прелазу Томпа према Kелебији повећано на три сата, па путницима препоручују да се одабере прелаз Бачалмаш - Бајмок.
На прелазу Херцегсанто - Бачки Брег путничким возилима треба око 2 сата да стигну до српске стране.
На интегрисаним српско-мађарским прелазима Хоргош2-Реске2 и Бачки Виногради - Ашотхалом који раде од 7 сати, створене су колоне према Србији.
Kако јавља извештач РТС-а, на излазу из земље, на прелазу Прешево, путничка возила су око поднева чекала око сат времена. Према извештају Ауто-мото савеза Србије, аутобуси на излазу чекају 90 минута.
Како су за РТС рекли путници који се од јутрос враћају из Грчке, на грчко-македонској граници чека се око пола сата.
На прелазу Прешево отворено је 10 трака.
За оне који крећу ка јужној српској граници, ту је и алтернативни гранични прелаз Прохор Пчински, на којем нема дужих задржавања.
Kада је реч о задржавањима на теретним терминалима граничних прелаза, на излазу из земље преко Батроваца чекање око поднева изности десетак минута, док се на улазу у Србију чека 45 минута. За саобраћај су отворене све траке, а већа фреквенција саобраћаја очекује се током целог викенда.
На излазу из Србије, преко Сремске Раче чека се 60 минута, а на Шиду, на суседном граничном прелазу Товарник, од 05.45 часова, из техничких разлога је дошло до обуставе саобраћаја за све категорије возила.
На граничном прелазу Градина са Бугарском дуже колоне су на излазу из земље. На излазу из Гостуна, путничка возила чекају 30 минута.
На осталим граничним прелазима нема дужих задржавања за све категорије возила.
Према последњим информацијама добијеним од ЈП " Путеви Србије", на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.