12 Hičkokovih lepotica koje su zasenile seks simbole svog doba

Izvor: Press, 06.Jun.2017, 14:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

12 Hičkokovih lepotica koje su zasenile seks simbole svog doba

Jedna od najzanimljivijih činjenica o Hičkokovim plavušama je ta da su sve one odudarale od stereotipa o ženama koji su vladali od četrdesetih do šezdesetih godina prošlog veka.
фото: б92.нет
Наиме, Алфред Хичкок у својим филмовима није желео секс симболе попут Марилин Монро >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << ,  једини изузетак био је Џејн Менсфилд који је глумила у филму "Мамурлук". 

Глумице попут Типи Хедрен, Џанет Ли, Ким Новак и Грејс Кели у филмовима славног редитеља носиле су прилично конзервативне и затворене костиме јер је он желео да минимализује њихове облине. На неки начин биле су заробљене у костимима који су суптилно спајали модус фетишизма. 

Оно што Хичкокове плавуше чинило толико неодољивим је чињеница да се испод њихове резервисане и љупке спољашности углавном криле жене које у опасним ситуацијама постају одважне и страствене. 

Легендарни редитељ главне јунакиње својих филмова описао је као жене испод чијих се углађених и конзервативних фасада скрива суздржана сензуалност која само чека праву ситуацију да избије на површину. 

Представљамо вам 12 Хичкових плавуша које су засениле и секс симболе.
Ким Новак
Ким Новак (Фото: Геттиимагес)

 
.
Типи Хедрен
Типи Хедрен (Фото: Геттиимагес)

 
.
Џанет Ли
Џанет Ли (Фото: Геттиимагес)

 
.
Грејс Кели
Грејс Кели (Фото: Геттиимагес)

 
.
Дорис Деј
Дорис Деј (Фото: Геттиимагес)

 
.
Ингрид Бергман
Ингрид Бергман (Фото: Геттиимагес)

 
.
Ив Мари Сеинт
Ив Мари Сеинт (Фото: Геттиимагес)

 
.
Медлин Керол
Медлин Керол (Фото: Геттиимагес)

 
.
Џејн Менсфилд
Џејн Менсфилд (Фото: Геттиимагес)

 
.
Керол Ломбард
Керол Ломбард (Фото: Геттиимагес)

 
.
Марлен Дитрих
Марлен Дитрих (Фото: Геттиимагес)

 
.
Џули Ендрјус
Џули Ендрјус (Фото: Геттиимагес)

 
.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.