Izvor: RTS, 07.Avg.2023, 16:20

Брод са мигрантима потонуо код Туниса - погинуло 11 људи, 44 нестало

Број људи који су погинули у бродолому код Туниса порастао је на 11, након што је пронађено још седам тела, за које се верује да припадају мигрантима који су се удавили, саопштиле су локалне власти.
Како преноси Ројтерс, 44 особе се воде као нестале, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << а две су спасене.
Према наводима једног судског званичника, мигранти на броду, који је потонуо код острва Керкена у Тунису у близини луке Сфакс, потицали су из субсахарских афричких земаља.
Обалска стража Туниса је од 1. јануара до 20. јула ове године извукла 901 тело миграната који су се удавили, саопштило је у јулу Министарство унутрашњих послова те земље, што је највећи број жртава на мигрантском путу преко поморске територије Туниса.
Та северноафричка држава се ове године суочава с рекордним мигрантским таласом и честим бродоломима миграната који крећу из субсахарског подручја на опасан пут ка италијанским обалама.
Тунис је заменио Либију као главно регионално полазиште за људе који траже бољи живот у Европи, бежећи од сиромаштва и сукоба у Африци и на Блиском истоку.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.