Izvor: RTS, 20.Feb.2024, 10:17

Тешка несрећа код Прешева – три мигранта погинула, 11 повређених, возач са лаким повредама ухапшен због сумње на крујумчарење људи

Троје миграната страдало је у тешкој саобраћајној несрећи која се догодила ноћас у близини Прешева. Повређено је 12 људи. Међу повређенима је и возач, који је ухапшен збго сумње на кријумчарење људи.
Саобраћајна несрећа догодила се око 23 часа између >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << села Алиђерце и села Рељан код Прешева, када је возило слетело са пута.

Три особе су страдале, а повређено је још 12 људи, међу којима је и возач осумњичен за кријумчарење миграната.
У Здравственом центру Врање примљене су четири особе, од којих су три биле на опсервацији са лаким повредама и оне су отпуштене из болнице. Возач је на хирургији, али је реч о лакшим повредама.
Четири пацијента упућена су из здравственог центра Врање у УКЦ Ниш, међу којима је и петнаестогодишње дете, које је примљено на хирургију.
Међу повређенима је била и цела породица, отац, мајка и дете, са лакшим повредама и они су отпуштени.
Возач је на хирургији, али је реч о лакшим повредама. 
Ухапшен осумњичени за кријумчарење људи У Вишем јавном тужилаштву у Врању потврђено је да је држављанин Србије Р. Р. из села Црнотинце, стар 43 године, задржан због тешког дела против безбедности јавног саобраћаја и кријумчарења људи.
Осумњичени је превозио 14 илегалних миграната из афричко-азијских земаља у возилу марке BMW, када је због велике брзине изгубио контролу над возилом и слетео са пута код места Алиђерци.
Утврђено је и да је возилом управљао без возачке дозволе, саопштио је МУП.
Према осумњиченом је наложено задржавање до 48 сати и биће приведен дежурном јавном тужиоцу Вишег јавног тужилаштва у Врању због кривичних дела тешко дело против безбедности јавног саобраћаја и недозвољени прелаз државне границе и кријумчарење људи.
Увиђај је обавио дежурни јавни тужилац Основног јавног тужилаштва у Врању.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.