ЗАПАДНИ ИЗВОРИ: 11 руских војних авиона пребацује специјалце и оружје у Либију

Izvor: 011vodič.com, 02.Jul.2020, 15:44

ЗАПАДНИ ИЗВОРИ: 11 руских војних авиона пребацује специјалце и оружје у Либију

цоммонс.wикимедиа.орг/Виталy В. Кузмин
Руски систем “Панцир С1”



Либијски град Сирт представља место трансфера милитаната и оружја из Русије, речено је у седишту Владе Националног споразума (ГНА) Либије.
Према западним инфо агенцијама, 11 војних >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << транспортних авиона руске производње, попут Ан и Ил, слетело је у ваздушну базу у близини града Сирт. Такође се извештава о пребацивању војника из Сирије, као и шест комплекса „Панцир-С1“.
Раније, 26. јуна, Либијска национална нафтна корпорација објавила је да су руски специјалци из групе Вагнер извршили напад на највеће нафтно поље у Либији, Ел-Схарара. Наводно, ноћ пре него што је конвој возила ушао на терен и састао се са представницима обезбеђења НОЦ-а.
Русија је више пута оптужена за напад на Либију. Петар Илијчев, директор одељења међународних организација руског Министарства спољних послова, је то негирао.
Танјуг



The post ЗАПАДНИ ИЗВОРИ: 11 руских војних авиона пребацује специјалце и оружје у Либију appeared first on 011vodic.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.