Izvor: RTS, 26.Dec.2023, 12:02

Гранатирано седиште Црвеног полумесеца у Кан Јунису; ИДФ: Погођено више од 100 циљева Хамаса на југу

Сукоб Израела и Хамаса – 81. дан. Палестинско друштво Црвени полумесец саопштило је да је гранатирано њихово седиште у Кан Јунису. Са друге стране, изралеске снаге тврде да су током ноћи погодиле више од 100 циљева Хамаса у јужном делу Појаса Газе.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Израелска војска не престаје са операцијама у свим деловима Газе, делује са копна, мора и из ваздуха.
Премијер Израела Бенјамин Нетанјаху одбацио је медијска нагађања о могућем прекиду сукоба, те поручио да рат у Појасу Газе "није ни близу краја" и да ће "трајати дуго". Оцењује да без војног притиска Израел неће успети да ослободи преостале таоце у Гази.
Хамас одговара да неће бити разговора о размени заробљеника без потпуног прекида ватре и израелског повлачења из Газе.
Према наводима Министарства здравља у Гази, број погинулих Палестинаца порастао је на 20.674, док је повређено 54.536. Указују да је здравствени систем пред потпуним колапсом, те да је више од 9.000 људи преминуло јер нису могли да имају адекватно лечење.
Дошло је и до размене ватре Израела и Хезболаха. Израелске одбрамбене снаге саопштиле су да су гранатирале командни центар Хезболаха у јужном Либану као одговор на ракетну ватру на северни Израел.
У израелском нападу на Сирију убијен је Сејед Раза, високи саветник Иранске револуционарне гарде. Техеран је поручио да ће Израел платити за убиство команданта Реза.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.