Izvor: RTS, 26.Mar.2023, 17:03

Шумски пожар на истоку Шпаније, евакуисано више од 1.500 становника

Шпански ватрогасци се од четвртка боре са пожаром који је захватио шуму у месту Виљануева де Вивер код Кастељона на истоку земље. Евакуисано је више од 1.500 грађана, а власти су позвале грађане да се не приближавају месту пожара.
Временске прилике >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << не иду наруку ватрогасцима који се већ четврти дан боре са шумским пожаром у Виљануеви де Вивер, пошто метеоролози најављују јак ветар и температуру до 28 степени, преноси шпански јавни сервис РТВЕ.

Министарка правде и унутрашњих послова Шпаније Габријела Браво је рекла да ће данас ситуација у области Кастељона бити критична због јаких налета западног ветра који ће достићи брзину и до 50 километара на сат, влажности испод 20 процената и високих температура.
Ватра је захватила 4.000 хектара због чега је евакуисано више од 1.500 становника те области и још око 200 грађана у покрајини Арагон. У гашењу пожара учествује око 500 ватрогасаца.
Истрага је и даље у току, али се као узрок пожара истиче људски фактор.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.