Izvor: RTS, 16.Dec.2023, 17:14

Снег на планинама на КиМ, у више села око Брезовице и Драгаша, отежано снабдевање електричном енергијом

Снежне падавине покриле су планинске пределе на Косову и Метохији. На крајњем југу, на Шар планини, задале су велике проблеме житељима села општина Штрпце и Драгаш, која имају проблем са снабдевањем струјом, преносе данас локални медији и активисти друштвених >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << мрежа.
У Ски-центру Брезовица на Шар-планини снежни наноси су већи од метар, завејан је пут према ски-центру.

Кретање аутомобилима је отежано, јер је очишћена само једна коловозна трака, па се апелује на скијаше и рекреативце да данас одустану од одласка на ски-стазе на Брезовици. У  Штрпцу су екипе непрестано на терену.
Тренутно је блокирано само  најудаљеније село Сушиће, изјавио је  директор општинског одељења за јавне услуге, заштиту и спасавање Синиша Будурић. Он се нада да ће до вечерњих сати ситуација и у том селу бити нормализована и када је реч о рашчишћавању пута и о снабдевању струјом.
Обилне снежне падавине праћене олујном ветром задале су велике проблеме и житељима више села на Гори.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.