Izvor: RTS, 07.Dec.2023, 16:00

Доживотна казна затвора за убиство двогодишње пасторке у Зајечару

Виши суд у Зајечару изрекао је доживотну казну затвора М. Н. из села Доњи Дејан код Власотинца, јер је 21. фебруара у Зајечару насмрт претукао двогодишњу ћерку своје ванбрачне супруге. Одбрана најавила жалбу.
За смрт двогодишње П. В. Виши суд у Зајечару >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << одредио је доживотну казну затвора, а бранилац осуђеног М. Н. најавио је жалбу Апелационом суду у Нишу.
Ово је девета првостепена казна доживотног затвора у Србији.
У својим завршним речима поступајући тужилац је суду предложио да М. Н. за кривично дело тешко убиство осуди на максималну казну, односно на казну доживотног затвора.
Са друге стране, бранилац Милинко Јовановић предложио је суду да његовог брањеника осуди на казну затвора од 20 година уместо на доживотни затвор.
У обдукцијском налазу који је након смрти девојчице достављен Вишем јавном тужилаштву у Зајечару, смрт девојчице је наступила непосредно услед престанка дисања и срчаног рада, проузрокованог "обимним јакостепеним повредама главе и последичним развојем јакостепеног отока мозга".
Код детета су утврђене и друге повреде које збирно представљају тешку телесну повреду опасну по живот.
Вештачење судског вештака из области неуропсихијатрије указује да је М. Н. у време убиства био у стању средњег пијанства, односно био је под дејством алкохола са количином алкохола у крви од 1,63 промила.
Оптужен је да је 21. фебруара у изнајмљеном стану у Зајечару, више пута по глави и телу ударио двогодишњу ћерку своје ванбрачне супруге и тешко ју је повредио. Дете је превезено у Здравствени центар у Зајечару, где је преминуло.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.