Izvor: RTS, 06.Dec.2023, 06:55

Ваздушне битке две стране воде се несмањеном жестином; Камерон најављује наставак британске помоћи Кијеву

Рат у Украјини – 651. дан. Кијев тврди да украјински дронови погодили велики нафтни терминал на Криму. Москва истиче да је руска ПВО оборила више од 40 беспилотних летелица изнад Азовског мора и Крима. Из Русије ће у Украјину бити враћено шесторо деце по договору у >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << којем је посредовао Катар. Британски шеф дипломатије Дејвид Камерон најављује да ће Лондон наставити финансијски да подржава Кијев.
Украјинске беспилотне летелице погодиле су велики поморски нафтни терминал у Феодосији на Криму, пренео је Укринформ, позивајући се на изворе из безбедносних агенција.
Истиче се да је реч о важном инфраструктурном објекту који снабдева руске трупе горивом.
Са друге стране, руско Министарство одбране наводи да је ПВО уништила и пресрела више од 40 украјинских дронова изнад Азовског мора и Крима.
Из Русије ће у Украјину бити враћено шесторо деце по договору у којем је посредовао Катар. Извор укључен у организовање повратка рекао је за Ројтерс да су деца боравила код рођака у Русији или на територији која је под контролом Москве.
Генерално тужилаштво Украјине саопштило је да једна особа погинула, а пет повређено у руском гранатирању Часов Јара у Доњецкој области.
Британски министар спољних послова Дејвид Камерон рекао је у Дому лордова да неће бити смањења средстава за војну подршку Уједињеног Краљевства Украјини следеће године и да она само може бити већа.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.