Izvor: RTS, 05.Dec.2023, 23:59

Спасовски: Осумњичени за убиство девојчице ухапшен у Турској

Осумњичени за убиство 14-годишње девојчице у Скопљу и 74-годишњег мушкарца у околини Велеса ухапшен је у Турској, потврдио је македонски министар унутрашњих послова Оливер Спасовски. Поручио је да очекује да ће он брзо бити изручен Северној Македонији. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
За осумњиченим Љ. П. била је расписана међународна потерница.
Македонски министар раније је рекао да је Љ. П. побегао у Београд, па у Бугарску.
Четрнаестогодишња Вања Ђорчевска је отета и за њом је седам дана трагао готово цео регион, да би за викенд било саопштено да је убијена и да је њено тело пронађено закопано недалеко од Скопља.
Монструозно убиство малолетне Вање узнемирило је грађане Северне Македоније и земaљa региона, а на друштвеним мрежама покренута је петиција којом се тражи смртна казна за убицу девојчице.
Главни јавни тужилац Гаврил Бубевски поручио је да ће за ова кривична дела бити изречене најтеже казне.
Истакао је и да убијени мушкарац из Велеса није имао везе са девојчицом, али да му је због дуга узет аутомобил којим је она касније отета.
Три особе су притворене због сумње да су учествовале у овом злочину, као и Вањин отац који се сумњичи да је отмичарима и убицама одао информације о томе када ће она бити сама.
Отац девојчице је на саслушању у Тужилаштву негирао кривицу и умешаност у овај злочин.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.