Izvor: RTS, 04.Dec.2023, 16:15

Драгана и Иван са седморо деце уз помоћ хуманих људи уселили се у реновирану кућу

Захваљујући једној од акција хуманитарне организације "Срби за Србе", боље услове за живот има породица Бешенски, из Дучаловића код Чачка. Они су се уселили у реновирану кућу, а већ је почела нова, Божићна акција.
Донедавно су у Дучаловићима, на >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << обронцима Овчара, Драгана и Иван са седморо деце живели у кући пуној влаге. Уз помоћ хуманих људи кућа је реконструисана и опремљена, а ископан је и бунар како би за башту и животиње током целе године имали воду.
"Супруг ради, али стварно нисмо били у могућности од једне те његове плате да завршимо то што смо требали да завршимо", каже Драгана Бешенски.
"Велико бреме су нам скинули с тиме што су нам одрадили кућу јер смо живели у кући која није била ни омалтерисана и кров је био дотрајао, простора смо имали мало за живот и тако даље. Тако да нам је у суштини овако велики ветар у леђа за било шта што будемо желели да радимо", наводи Иван Бешенски.
За боље услове живота деветочлане породице Бешенски прикупљено је нешто више од 47.000 евра, а до краја децембра траје нова акција, за помоћ вишечланој породици у банатском селу Ново Милошево.
"Надам се да ће се људи укључити у ову Божићну акцију организације и конкретно породици Илијин којима је помоћ тренутно потребна и надам се да ће им ово дати додатни подстрек", каже кошаркаш Алекса Аврамовић.
"Зорица и Зоран Илијин са својом браћом и сестрама већ 6 година Божић дочекују без струје и купају се у кориту. Ја се надам да ће се велики број донатора одазвати да и они следећу зиму дочекају у топлијем дому", каже Марија Моровић из хуманитарне организација "Срби за Србе".
Бројне су познате личности из различитих области помогле да у протеклих 18 година хуманитарна организација Срби за Србе прикупи више од 13,5 милиона евра донација и помогне 3.300 породица које броје преко 15.000 деце.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.