Izvor: RTS, 04.Dec.2023, 12:15

Потписан анекс колективног уговора са синдикатима Поште

Министар информисања и телекомуникација Михаило Јовановић и директор "Поште Србије" Зоран Ђорђевић потписали су анекс колективног уговора са представницима два репрезентативна синдиката тог јавног предузећа – Синдикатом ПТТ Србије и Синдикатом "Радник". >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Анекс колективног уговора је у складу са споразумом који је раније потписан у Влади Србије.

"Овај анекс колективног уговора, битн је ставка у реализацији споразума коју је председница Владе Ана Брнабић 15. новембра потписала са два репрезентативна синдиката, са једним нерепрезентативним и са руководством ‘Поште Србије’ поводом прекида обуставе рада дела запосленика Поште", рекао је Јовановић за Танјуг након потписивања. 
Јовановић је подсетио да је 23. и 24. новембра свим запосленима у "Пошти Србије" већ исплаћено 20.000 динара помоћи, осим онима на слободним данима.
Повећање плате и пријем нових радника Према његовим речима, владина комисија је одобрила 28. новембра пријем на неодређено 232 нова радника у технологији и потписани анекс колективног уговора дефинише повећање плате запослених у технологији од 10 одсто, почев од 1. новембра ове године.
Нагласио је и да запослене у технологији, као и администрацији, од 1. јануара очекује и додатно повећање плате од 10 одсто, док се та повишица не односи на  зараде пословодства.
"Овим повећањима  кумулативно повећање плате запослених у технологији, у односу на 1. новембар, биће укупно 21 одсто", истакао је Јовановић.
Додао је и да ће у складу са споразумом који је потписала премијерка, сви запослени који су имали умањене трошкове и превоза и зарада за време док су били у обустави рада, добити надокнаду и трошкова превоза и зараде до 12, односно 15. децембра ове године.
"Ово је још једна потврда да Влада Србије поштује све обавезе и све споразуме које је дала радницима ‘Поште Србије’", рекао је министар.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.