Izvor: RTS, 04.Dec.2023, 10:13

Снажан земљотрес на западу Турске, потрес се осетио и у Истанбулу

Земљотрес јачине 5,1 Рихтерове скале погодио је западни део Турске. Потрес се осетио у Бурси и Истанбулу.
Земљотерс се догодио 37 километара северозападно од Бурсе и 12 километара од Мудање, објавио је Европско-медитерански сеизмолошки завод.
Према >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << подацима турског АФАД-а, интензитет земљотреса је 5,1  јединица Рихтерове скале, а епицентар земљотреса био је у Бурси, на дубини од девет километара, преноси Си-Ен-Ен Турк.
"Сви тимови наших надлежних институција, посебно АФАД-а, упућени су у регион у којем се догодио потрес. Помно пратимо развој догађаја", поручује труски министар унутрашњих послова Али Јерликаја.
Потрес се осетио и у Истанбулу, преносе локални медији.
У серији земљотреса који су погодили Турску и Сирију у фебруару ове године страдало је више од 50.000 људи, а милиони људи остали су без својих домова.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.