Izvor: RTS, 04.Dec.2023, 09:48

Породица Богдановић на Старој планини у пожару остала без куће, потребна им је помоћ

Породици Богдановић, која се бави сточарством у селу Сенокос на Старој планини, пре неколико дана потпуно је изгорела породична кућа. Богдановићи су се вратили на породично имање како би узгајали краве буше.
Породици Богдановић у овом тренутку >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << најпотребнији је грађевински материјал за градњу куће, јер је од старе остало само згариште.
"Ту смо били сви заједно, супруг, деца и ја. Супруг је отишао да помогне нешто брату, ми смо кренули за Пирот због деце и школе и на пола пута су нас звали да гори кућа. И људи што су нас возили су се окренули, када смо стигли већ је све било у пламену", каже Наташа Богдановић.
Све што су имали нестало је у пламену. "Најнеопходнији је грађевински материјал да може да крене поновно да се гради, па све остало снаћи ћемо се", додаје Наташа.
Богдановићи имају око 80 крава расе буша и једни су од ретких који чувају буше. Тренутно су им комшије уступиле кућу на коришћење како би могли да буду ту и да брину о стаду.
"Ту смо преко пута код комшије, долазимо, хранимо, сада је то мало лепо време па су краве на паши. Пет година је како смо се вратили и како чувамо овај крај", истиче Александар Богдановић.
Породица Богдановић је заиста у тешкој ситуацији. На Старој планини је веома хладно и неопходна им је помоћ што пре.
Хумани људи су се организовали претходних дана и допремили им храну и одећу за децу. А деца су тренутно у Пироту где иду у школу.
Породици Богдановић можете помоћи и уплатом на жиро рачун: 160-5400101123304-55, Наташа Богдановић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.