Izvor: RTS, 03.Dec.2023, 19:27

Нападнуто неколико бродова у Црвеном мору, на мети и амерички разарач - Хути преузели одговорност за напад на два израелска брода

Амерички ратни брод и неколико комерцијалних бродова нападнути су у Црвеном мору, саопштио је Пентагон. Хути преузели одговорност за напад на два израелска брода. Нису се оглашавали о нападу на британски теретни брод и амерички разарач.
Пентагон >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << је саопштио да је упознат са извештајима о нападу на амерички разарач УСС Керни и комерцијалне бродове у Црвеном мору.
"Чим будемо имали више информација, објавићемо их", поручили су из Пентагона.
Извори из поморске безбедности рекли су у недељу да су брод за превоз расутог терета погодила најмање два дрона док је пловио у Црвеном мору.
Раније у току дана британски теретни брод је, према извештајима, погођен пројектилом док је ишао кроз Црвено море, саопштила је поморска безбедносна компанија Амбреј.
"Британски теретни брод под заставом 'Бахама' је, према извештајима, погођен ракетом док је пролазио кроз Црвено море, на око 34,5 километара северозападно од Моче, у Јемену", навела је компанија Амбреј.
Хути су, у међувремену, саопштили да су гађали два израелска брода у Црвеном мору.
"Јеменски покрет Хути гађао је у недељу два израелска брода наоружаном дроном и поморском ракетом", рекао је портпарол војске те групе.
Портпарол је рекао да су два брода, "Unity Explorer" и "Number Nine", били мета након што су одбили упозорења морнарице групе.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.