Izvor: RTS, 30.Nov.2023, 22:30

Папа Фрања: Жив сам

Италијанска јавност је ових дана помно пратила здравствену ситуацију папе Фрање који је имао упалу респираторних путева, због чега и даље пије антибиотике. "Још сам жив", нашалио се папа на скупу на којем је говорио о здрављу.
Поглавар Римокатоличке >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << цркве рекао је да има акутни, инфективни бронхитис.
"Хвала Богу те није упала плућа", прецизирао је папа Фрања, изјавивши и да нема више температуру али да и даље узима антибиотике.
Папа није отпутовао у Дубаи на Коп 28 јер су му тако саветовали лекари, а он сам је изјавио да су тамо врло високе температуре – да је напољу врело а унутар зграда хладно због клима-уређаја, што по њега у овом тренутку не би било добро.
Навео је и да је велики поборник превентивне медицине која може да спречи многе болести и додао да људи треба да се концентришу на то да им буде добро, а не да стално траже спас у лековима.
"Стање папе Фрање је стабилно", изјавио је директор за односе са медијима Свете столице Матео Бруни.
"Нема више температуру, али и даље има упалу која доводи до потешкоћа са дисањем. Прошле недеље је папа отказао све обавезе због болести, преглед ЦТ скенером на клиници Ђемели Изола Тибертина у Риму искључио је упалу плућа, али је показао упалу која узрокује дисајне потешкоће. Папа прима антибиотике интравенски", наведено је из канцеларије Свете столице.
"Здравље је и јако и фрагилно. Неко мисли да је здрав, да може све да издржи, али онда открије да је осетљив. Здравље о коме се не води рачуна оставља места фрагилности. Битно је спречити да се нешто догоди, а не само лечити", поручио је папа на данашњем семинару "Етика здравственог менаџмента".
Поглавар Римокатоличке цркве се окупљенима извинио, рекавши да нема снаге да говори и да није у стању да устане из колица.
На крају се и нашалио, рекавши: "Као што видите, хвала Богу, жив сам".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.