Izvor: RTS, 26.Nov.2023, 16:49

Папа Фрања рекао верницима да има упалу плућа

Папа Фрања има упалу плућа и данас се није појавио на Тргу Светог Петра, већ је овонедељну поруку верницима прочитао његов заменик.
Осамдесетшестогодишњи папа, који је кашљао и имао завијену руку, био је за време недељене мисе у капели своје резиденције, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << а његово обраћање верницима преношено је на Тргу Св. Петра преко великог видео-бима.

"Данас не могу да гледам са прозора јер имам овај проблем са запаљењем плућа, а рефлексије ће прочитати монсињор Браида, који их добро познаје јер их ионако он пише", поручио је папа Фрања, који се захвалио окупљеним на присуству пренела је Анса.
Ватикан је јуче саопштио да је папа Фрања имао томографрију у болници Ђемели у Риму након што је добио симптоме сличне грипу. У саопштењу је наведено да је тест дао негативне резултате, искључујући ризик од плућних компликација.
Ватикан данас, међутим, није пружио објашњење за разлику између тог саопштења и папине изјаве.
Иначе, папи је у младости, док је још био у Аргентини, уклоњен део једног плућног крила.
Папа Фрања је у јуну оперисао абдоминалну килу и тада је био девет дана у болници.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.