Izvor: RTS, 25.Nov.2023, 14:06

Мојсиловић са Пичом: Поштујемо споразуме, Кфор једини гарант безбедности Срба на КиМ

Војска Србије доследно се придржава Војно-техничког споразума и Кфор препознаје као јединог гаранта безбедности српског становништва и заштите нашег националног, културно-историјског и верског наслеђа на простору Косова и Метохије, поручио је начелник Генералштаба >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Милан Мојсиловић на састанку са специјалним изаслаником Уједињеног Краљевства Стјуартом Пичом.
Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић састао се са специјалним изаслаником одбране Уједињеног Краљевства за Западни Балкан лордом Стјуартом Пичом, који борави у званичној посети Републици Србији, саопштено је из Министарства одбране.
На састанку којем је присуствовао и амбасадор Уједињеног Краљевства у Србије Едвард Фергусон, размењена су мишљења и ставови о актуелној безбедносној ситуацији у региону и свету, с тежиштем на ситуацији на Косову и Метохији.
Генерал Мојсиловић је посебно истакао да се Војска Србије доследно придржава Војно-техничког споразума и да, у складу са Резолуцијом 1244 Савета безбедности Уједињених нација и свим потписаним споразумима, Кфор препознаје као јединог гаранта безбедности српског становништва и заштите нашег националног, културно-историјског и верског наслеђа на простору Косова и Метохије.
У том смислу је изразио очекивање да ће међународне снаге безбедности у Покрајини потпуно и непристрасно спроводити свој мандат и реаговати на  сваки покушај угрожавања безбедности грађана.
Током боравка у Србији, лорда Стјуарта Пича примио је председник Републике и врховни командант Војске Србије Александар Вучић, а имао је и одвојене састанке са председницом Владе Аном Брнабић и министром спољних послова Ивицом Дачићем.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.