Izvor: RTS, 14.Nov.2023, 14:01

Настављено суђење Шарићу и његовим сарадницима оптуженим за прање пара

У Специјалном суду у Београду саслушањем сведока настављено је поновљено суђење Дарку Шарићи и његовим сарадницима, који се терете за прање новца, за који се верује да је стечен кријумчарењем кокаина.
У судници је данас саслушан сведок Милорад >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Савић, председник конзорцијума који је заједно са Милетом Јерковићем купио пољопривредно предузеће "Јединство" из Гајдобре.
Сведок је на питање судије најпре рекао да нема шта да дода и да остаје при исказу из полиције 2009. године, који је мењао током испитивања 2016. године, а данас му је предочен.
Савић је 2009. године рекао да тог дана када се нашао са Р. Ш. у једној банци, у вези са плаћањем капитала за "Јединство", није видео никакав новац, док је касније 2016. године рекао да је адвокат Р. Ш. дошао са пуним торбама новца.
Сведок је одговарајући на питања рекао да је исказ променио, јер му је Јерковић тако сугерисао, а Савић је додао да је веровао да је то у интересу државе.
Јерковић је био сведок у поступку против Шарића, а преминуо је 2021. године.
Након саслушања сведока Савића, судија је прочитао исказе сведока у овом поступку.
Тужилац је ставио примедбу на исказ овог сведока, јер је контрадикторан, те је навео да се у осталим доказима међу којима су искази банкарских службеника, наводи да је тог дана донет новац.
Он је додао да не разуме зашто би Јерковић утицао на Савића, као и да не може сада да се суоче њих двојица, јер је Јерковић преминуо.
Суђење ће бити настављено 25. децембра, када би требало да се прикажу писани докази.
Поред Шарића у овом поступку суди се и: Н. Ј., Р. Ш., П. М., З. Ћ., М. В., Б. С., Б. С., А. Е., М. Д., Г. В., Г. Б., Д. К., Н. С. и С. К.
Шарићу и осталима у поступку за прање новца суђење се понавља по налогу Апелационог суда у Београду који је 4. августа прошле године укинуо првостепену пресуду којом је Шарић био осуђен на девет година затвора.
Поред Шарића пресуда је укинута и осталим осуђенима у овом поступку, док је суд потврдио део пресуде у ослобађајућем делу у односу на Дубравку Штрбац и Немању Крстајића.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.