Izvor: RTS, 13.Nov.2023, 12:37

Беба Инди преминула у мајчиним рукама пошто је искључена са апарата за одржавање живота

Беба Инди Грегори, која је јуче после одлуке суда у Лондону искључена са апарата за одржавање живота, преминула је синоћ у болници у Нотингему.
Отац осмомесечне бебе Дин Грегори саопштио је да је девојчица преминула у 1.45 по локалном времену. Рекао >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << је да ју је њена мајка Клер  држала до последњег даха.

Инди је пребачена у болницу након одлуке коју су судије Апелационог суда донеле у петак, а према којима се апарати не могу искључити у њеном дому.
Девојчица је у суботу пребачена у болницу колима хитне помоћи уз пратњу обезбеђења. Како је тада наведено, она је спавала током путовања, а у болници јој је уклоњен апарат за одржавање живота и уведена јој је инвазивна вентилација.
Инди је имала митохондријалну болест која спречава ћелије у телу да производе енергију и од почетка септембра је била на потпуном одржавању живота.
Тим специјалиста задужен за њено лечење саопштио је да се за њу не може учинити више, као и да би даљи третман продужио њену патњу.
Њени родитељи, које подржава невладина организација "Кристијан концерн", изгубили су правне битке на Вишем и Апелационом суду у Лондону.
''Она је девојчица коју смо покушали да лечимо најбоље што можемо. Ужасна стварност је да она умире'', сведочио је на суду један од њених лекара. Он је навео да је Инди једном реанимирана девет пута у једном дану, преноси британски Телеграф.
Док је трајала борба за живот девојчице, италијанска влада дала је држављанство тешко болесној Инди како би спречила лекаре да је скину са апарата за одржавање живота и омогућила наставак њеног лечења у Италији.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.