ПОД ПОЛИЦИЈСКОМ САМ ЗАШТИТОМ! Дритан Абазовић за немачки Шпигл: Ђукановић неће добровољно сићи са власти или барем неће тек тако

Izvor: 011vodič.com, 15.Sep.2020, 01:53

ПОД ПОЛИЦИЈСКОМ САМ ЗАШТИТОМ! Дритан Абазовић за немачки Шпигл: Ђукановић неће добровољно сићи са власти или барем неће тек тако


ПОД ПОЛИЦИЈСКОМ САМ ЗАШТИТОМ! Дритан Абазовић за немачки Шпигл: Ђукановић неће добровољно сићи са власти или барем неће тек тако
14.09.2020. – 21:58
ИСКРА на Фејсбуку






Фото: Новости

ЛИДЕР колације „Црно на бијело“ >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << Дритан Абазовић дао је интервју за немачки магазин „Шпигл“ и у њему између осталог изнео да је под полицијском заштитом због притисака на њега, али да се због тога не плаши.
Црна Гора је недавно по први пут у историји доживела да на демократским изборима смени властодржца, председник Мило Ђукановић и његова Демократска партија социјалиста (ДПС) су на изборима 30. августа доживјели тежак пораз, пише немачки магазин „Шпигл“, а преносе Вијести.
„Шпигл“ даље пише да је „Дритан Абазовић водећи политичар најмањег од ова три савеза, либерално-зелене коалиције Црно на бијело“.
Она је на изборима добила 5,5 одсто гласова. Савез сматрају језичком на ваги. Абазовић је стога тренутно најтраженији политичар у Црној Гори, пише „Шпигл“.
На питање немачког магазина какав су систем грађани Црне Горе послали у историју, Дритан одговара:
– По први пут у историји наше земље десио се политички заокрет путем избора, упркос свим манипулацијама. Грађани су послали у историју један аутократски систем, у ком су председник државе Мило Ђукановић, његова фамилија и пријатељи, уз поједине друге људе земљу третирали као приватно власништво и сходно томе је пљачкали.
– Права демократизација се не може реализовати са стабилократама попут Ђукановића. Уместо јаких вођа, ЕУ би требала да подржи јаке демократске институције. Ђукановић је по ЕУ ширио фаму како ће се у Црној Гори десити апокалипса ако њега не буде на власти. Желим да гарантујем Европи да то није истина. Мој утисак је: неће добровољно сићи са власти – или барем неће тек тако.
Абазовић је коментарисао и јавне претње које од дана избора добија и Ђукановићевих кругова, као и чињеницу да је прошле недеље у његову улицу у родном Улцињу умарширала група хулигана:
– Нисам те ноћи био код куће. Кад сам за то сазнао нашалио сам се да су ти људи вероватно дошли да ме подрже. Да, тачно је: постоји огроман притисак на мене. Тренутно сам под полицијском заштитом. Знам да има пуно људи који би ми нешто урадили и који могу да ми нешто ураде. Али, не плашим се. Претње су цена коју политичар плаћа. А, у садашњој ситуацији су и логичне. После изборне победе у земљи има веома пуно људи који имају веома пуно да изгубе.

Новости, Блиц



The post ПОД ПОЛИЦИЈСКОМ САМ ЗАШТИТОМ! Дритан Абазовић за немачки Шпигл: Ђукановић неће добровољно сићи са власти или барем неће тек тако appeared first on 011vodic.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.