Izvor: RTS, 07.Nov.2023, 19:02

Штракачи у Пошти тврде да им захтеви нису испуњени и не одустају од обуставе рада

Радници ЈП "Пошта Србије" који су у штрајку, у саопштењу које је прослеђено РТС-у, тврде да никакав договор није постигнут због тога што им се нико није обратио у вези са њиховим захтевима. Од Владе траже смену вршиоца дужности директора, пошто му је, како наводе, истекао >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << мандат.
Запослени у ЈП "Пошта Србије" који су у штрајку, након што је вршилац дужности директора тог предузећа Зоран Ђорђевић рекао да су сви захтеви запослених прихваћени, навели су да никакав договор није постигнут и да им се нико није ни обратио у вези са њиховим захтевима.
У саопштењу које су радници ЈП "Пошта Србије" који су у штрајку проследили РТС-у наводи се да од Владе захтевају смену Зорана Ђорђевића због тога што му је, како тврде, мандат по Закону о јавним предузећима истекао.
Од Владе, како додају, траже решавање ситуације у Пошти у интересу запослених и свих грађана Србије.
Вршилац дужности директора "Поште Србије" Зоран Ђорђевић изјавио је раније данас да су прихваћени сви захтеви радника који протестују и најавио да од зараде за новембар сви запослени у технологији ЈП "Пошта Србије" могу да очекују повећање зарада у просеку око 30 одсто.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.