Izvor: RTS, 07.Nov.2023, 14:33

Вучић: Ценимо што Румунија остаје при ставу поштовања територијалног интегритета Србије

Председник Србије Александар Вучић састао се са председником Представничког дома Парламента Румуније Алфредом Робертом Симонисом. Вучић је нагласио да веома ценимо то што Румунија, упркос притисцима, чврсто стоји на својој позицији поштовања територијалног >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << интегритета и суверенитета Србије.
Саговорници су констатовали да билатералне односе Србије и Румуније карактерише добросуседство, традиционално пријатељство и међусобно разумевање двају народа, саопштило је Председништво.
Разговарајући о европским интеграцијама, председник Вучић је захвалио на подршци Румуније европском путу Србије.
Председник Представничког дома Парламента Румуније Симонис је рекао да његова земља остаје чврсто на позицији поштовања територијалног интегритета и суверенитета Србије.
Двојица саговорника су истакли значај инфраструктурног повезивања Србије и Румуније, које, између осталог, захтева изградњу ауто-пута између Панчева и Темишвара, али и рад на енергетском повезивању, закључује се у саопштењу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.