Izvor: RTS, 06.Nov.2023, 23:27

Трамп сведочио пред судом у Њујорку, судија поручио – "ово није политички скуп, већ судница"

Доналд Трамп је у понедељак сведочио пред судом у Њујорку у процесу који с еводи против њега, чланова његове породице и њихових компанија. Потврдио је да је лично гарантовао за све кредите код Дојче банке за ове некретнине, због чега је био везан захтевима за ликвидност >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << и нето вредност.
Суђење за грађанску превару у Њујорку против Доналда Трампа, његових најстаријих синова, њихових компанија и руководилаца Трамп организације настављено је сведочењем бившег председника.

Помоћник државног тужиоца Кевин Волас испитивао је Трампа о низу уговора о зајму између Трамп организације и Дојче банке.
Волас је затражио од Трампа да потврди свој потпис на документима и да потврди да документи о зајму укључују захтеве годишњих финансијских извештаја и минималну нето вредност од 2,5 милијарди долара, преноси Си-Ен-Ен.
Трамп је потврдио да је лично гарантовао за све кредите код Дојче банке за ове некретнине, због чега је био везан захтевима за ликвидност и нето вредност.
Трамп је такође рекао да верује да је испунио захтев за кредит за још једну некретнину у Чикагу "Chicago International Hotel & Towers".
"Овај кредит је отплаћен у потпуности, без кашњења, без проблема и банка је била одушевљена. Добили су сав новац назад", рекао је Трамп.
У тужби се наводи да је Трамп преварио банку тако што је давао лажне, надуване финансијске извештаје како би добио зајмове и одржао их у годинама након почетне трансакције.
Током овог испитивања, Трампов адвокат Крис Кисе поново је изнео приговор на застарелост, који је одбачен.
Сукоб Трампа и судије Након спорног јутра и напете размене између Доналда Трампа и судије Артура Енгорона на суђењу за грађанску превару у Њујорку, тим бившег председника је задовољан начином на који је до сада водио своје сведочење и како се оно одвија, рекао је извор за Си-Ен-Ена.
"Он ово претвара у Трампов шоу. Тако он побеђује", рекао је извор.
Доналд Трамп се, наиме, пожалио на неправедно поступање и више пута се сукобио са судијом Енгороном.
"Ово је политички лов на вештице и мислим да би требало да се стиди", рекао је он.
Судија је упозорио Трампа, фаворита за републиканску номинацију на изборима 2024. године, да ће прекинути његово сведочење ако не буде директно одговарао на питања.
"Господине Кисе, можете ли да контролишете свог клијента? Енгорон је питао Трамповог адвоката. Ово није политички скуп. Ово је судница", додао је.
Грађанска парница против Трампа о надуваној вредности имовине и лажним финансијским извештајима почела је прошлог месеца одмах након пресуде судије Артура Енгорона крајем септембра којом је утврђено да су Трамп и његови сарадници, који су такође оптужени у овом случају, одговорни за упорну и понављану превару.
Трамп је оптужио правосудне органе да посвећују претерану пажњу његовом пословању након што је победио на председничким изборима 2016.
Трампова ћерка Иванка требало би да сведочи у среду, иако она није оптужена у овом случају.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.