Izvor: RTS, 05.Nov.2023, 02:38

Због хаварије део потрошача Новог Београда, Сурчина, Земуна и Батајнице без воде

Јавно-комунално предузеће “Београдски водовод и канализација” саопштило је да је због хаварије на цевоводу и обуставе рада погона "Бежанијска коса" током ноћи дошло до прекида водоснабдевања Новог Београда, Земуна, Батајнице и Сурчина.
У саопштењу >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << се наводи да је у поподневним сатима у суботу  дошло  до великог квара на примарном доводном цевоводу сирове воде за Производни погон "Бежанија".

"Надлежне службе ЈКП БВК су одмах отпочеле радове на санацији дефекта на примарном цевоводу пречника 1.300 милиметара. Квар на доводу је саниран у току ноћи 04-05. новембар. Након отклањања дефекта потребно је време за достизање квалитета произведене воде у складу са важећим прописима о санитарној исправности као и време потребно за пуњење резервоарског простора и стабилизацију система", наводе из Јавно-комуналног предузећа “Београдски водовод и канализација”.
Потрошачи на нижим деловима и нижим спратовима Општине Нови Београд ће имати воду са умањеним притиском.   
Очекује се да ће у касним поподневним сатима у недељу  доћи до постепене стабилизације система дистрибуције воде, а у току ноћи недеља на понедељак сви потрошачи ће имати уредно водоснабдевање.
Из водовода су замолили потрошаче за разумевање и стрпљење и саопштили да су обезбедили ауто-цистерне са водом и да су распоређене на више локација.
За додатне информације потрошачи се могу обратити Сервисном центру града Београда на број телефона 11-0-11 или на бесплатан број 0800 11-00-11, као и на веб адреси www.bvk.rs

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.